zondag 9 juni 2013

Moestuin Maandag

Na een fikse blaasontsteking was het dit weekend eindelijk weer tijd voor de tuin. En daar waren we dus ook meteen een paar uur zoet. Met groot resultaat al zeg ik het zelf. We hadden namelijk grootmaterieel ingezet tegen het oprukkende onkruid op de paden (die bestaan uit onkruid, maar liever wat korter dan het nu was) en langs de slootkant. Een heggenschaar bleek het ultieme middels om het te lijf te gaan.



We moesten aan de slag met de slootkant. Dit had eigenlijk al in mei gemoeten, maar nu we de nieuwe compostbak gingen plaatsen moest het echt nu. We kunnen er zonder bak namelijk een stukje makkelijker bij. En het afvoeren van het gras etc. ging ook makkelijker zonder dat bakbeest in de weg. Keurig, maar saai is het resultaat. Ik hoop ook hier op complimenten van de moestuinburen!


We hadden gelukkig veel hulp met het opruimen en afvoeren van het onkruid. 


Hoera Spinazie!


Ook de sla begint serieuze vormen aan te nemen!

Na het knippen van het onkruid lag de tuin er een stuk netter bij. Trots gevoel (en onderaan zie je nog een stukje van de krat rabarber die we konden plukken).

Eigenlijk hadden we ook willen kijken naar constructies voor de netten over de bessenstruiken en de aarbeien. Daar kwamen we alleen niet meer helemaal aan toe. Nu maar hopen dat de vogels de kruisbessen nog even met rust kunnen laten.

Wat trouwens ook een euforisch momentje was, was de ontdekking van de laatst overgebleven bonenplant. Ik dacht dat er onkruid bij groeide... Maar niets bleek minder waar. Er komen voorzichtig kleine bloemetjes aan! En dan vergeet ik dus een foto te nemen....




2 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen! Ook bij ons oprukkend onkruid, euforische momenten en hulp in de tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een mooie moestuin hebben jullie! En een geweldige hulp!

    BeantwoordenVerwijderen